fbpx
085 071 70 91
banner

Plooivorming

Plooivorming op uw zitmeubel

Nieuw zitmeubel

Als uw zitmeubel geleverd is zal de vulling in het begin altijd iets stugger zijn en de bekleding er ook strakker uitzien. In de eerste periode van het gebruik van uw zitmeubel zal deze zich gaan vormen naar een optimaal zitcomfort en de bekleding gaat zich vormen naar de vulling van het zitmeubel. Na de eerste inzit periode die varieert van enkele weken tot maanden (afhankelijk van hoe intensief het zitmeubel gebruik wordt) heeft het zitmeubel haar ideale zitcomfort bereikt. Dit kunt u vergelijken met nieuwe schoenen deze zitten ook na enige tijd lopen pas lekker en dan ontstaan ook de eerste rimpelingen. In deze periode kan er net zoals bij schoenen ook bij uw zitmeubel plooien ontstaan. Deze zijn dus nodig om het zitcomfort van uw zitmeubel te verhogen.

Zitcomfort

Een bank met een zachter, comfortabeler zitcomfort zal dan ook meer gaan plooien dan een zitmeubel met een harder zitcomfort. Een houten bank zal niet gaan plooien maar dit biedt dan ook weinig zitcomfort. Het is belangrijk om in de eerste periode alle zitplaatsen gelijkmatig te belasten.  De bekleding en de vulling zullen zich dan ook gelijkmatig gaan vormen om het optimale zitcomfort te bereiken.

Losse kussens

Bij losse zit- en rug-kussens is het belangrijk deze op te kloppen na gebruik. Door het gebruik kunnen de kussens van plaats verschuiven en moeten dan op de plaats worden terug gezet. Ook kan men bij losse kussens gelijkmatig gebruik makkelijker invoeren door de kussens te wisselen van plaats.

Waarom hét Wooncentrum

image/svg+xml

Goede prijskwaliteit

image/svg+xml

Uitstekende service

image/svg+xml

Moderne collectie

image/svg+xml

Makkelijk in onderhoud

image/svg+xml

Meubelprogramma's

image/svg+xml