Zoeken:

De nieuwste woontrend: Cluttercore

Welkom bij een spannend nieuw hoofdstuk in de wereld van interieurdesign! Ben je klaar om je woonruimte om te toveren tot een weerspiegeling van jouw creativiteit en persoonlijkheid? Maak je dan op voor ‘cluttercore’, dé woontrend waar iedereen het over heeft. In dit artikel nemen we je mee in de wondere wereld van georganiseerde chaos en laten we je zien hoe je deze trend op jouw eigen manier kunt omarmen.

Cluttercore interieur

Wat is cluttercore?

Cluttercore draait alle regels van conventioneel interieurdesign volledig omver. Deze trend draait om het creëren van een esthetiek die er bewust “rommelig” en chaotisch uitziet. Het draait niet zozeer om minimalisme, maar juist om het neerzetten van een ruimte die bulkt van de persoonlijkheid en eigenheid.

Cluttercore gaat veel verder dan alleen het verspreiden van wat spullen hier en daar. Het is een kunstvorm die vraagt om zorgvuldige curatie en compositie. De focus ligt op het samenbrengen van verschillende objecten, kleuren en texturen, en het creëren van een omgeving die een verhaal vertelt. Het doel is om een warme en uitnodigende sfeer te scheppen waarin jij je helemaal thuis voelt.

Hoe pas je cluttercore toe in jouw interieur?

Om cluttercore succesvol toe te passen in jouw interieur, is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen chaos en harmonie. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

1. Begin met een basis

Hoewel cluttercore draait om een overvloed aan spullen, is het belangrijk om te starten met een goede basis. Kies één of twee neutrale kleuren voor je muren en gebruik deze als leidraad bij het samenstellen van je ruimte. Op die manier creëer je een coherente achtergrond waarop de “clutter” kan schitteren.

2. Verzamel en combineer

Nu komt het leukste deel: verzamelen! Ga op zoek naar unieke items met een persoonlijk verhaal. Denk hierbij aan vintage vondsten, kunstwerken, planten en andere decoratieve objecten. Combineer verschillende texturen, kleuren en grootte om een interessante dynamiek in je ruimte te creëren. Kijk voor meer inspiratie ook eens op onze woonaccessoires pagina!

3. Creëer gelaagdheid

In plaats van alles strak en minimalistisch te ordenen, draait cluttercore juist om het tonen van verschillende lagen. Stapel boeken, leg kussens en plaids op elkaar, en hang kunstwerken dicht tegen elkaar aan. Op die manier ontstaat er een ‘georganiseerde chaos’ die visueel interessant is en de aandacht trekt.

4. Durf te experimenteren

Cluttercore geeft je de vrijheid om te experimenteren en buiten de lijntjes te kleuren. Durf onconventionele combinaties te maken en volg je intuïtie. Het is immers jouw persoonlijke stijl die tot leven komt in deze trend.

5. Koester het persoonlijke

Het allerbelangrijkste bij cluttercore is dat jouw interieur echt jou weerspiegelt. Breng items in je ruimte die voor jou een emotionele waarde hebben. Of het nu foto’s van dierbaren, souvenirs van reizen of erfstukken zijn, laat je interieur vertellen wie jij bent.

Met cluttercore kan je eindeloos variëren en je woonruimte steeds opnieuw en anders inrichten. Het is een uitnodiging om te spelen met je creativiteit en je persoonlijke smaak te laten zien. Dus, ga ervoor en omarm de kracht van georganiseerde chaos en bonte boel!

Wil je persoonlijk advies bij het kiezen van de beste woonstijl voor jouw huis?

Wil je persoonlijk advies bij het kiezen van de beste woonstijl voor jouw huis?

Wil je persoonlijk advies bij het kiezen van de beste woonstijl voor jouw huis? Maak dan een afspraak door op de knop hieronder te klikken!

Maak een afspraak

Bekijk ook