Zoeken:

Moderne woonstijl

Wat is toch die moderne woonstijl waar iedereen het over heeft? Deze naam wordt gebruikt in verschillende stijlen die op een bepaalde manier dezelfde sfeer hebben, maar ook veel van elkaar verschillen. Daarom is er geen duidelijk antwoord. We hebben wel een aantal voorbeelden van interieurstijlen die je allemaal als modern zou kunnen bestempelen.

Een basic interieur is bijvoorbeeld allesbehalve saai en past heel goed binnen een moderne woonstijl. Juist omdat de basis van deze stijl rustig en onopvallend is, heb je alle ruimte om persoonlijke spullen en accessoires toe te voegen die je na verloop van tijd kunt inruilen voor andere spullen.

Het kan wel moeilijker zijn om deze stijl na te streven, omdat je niet altijd weet waar je precies naar op zoek moet en wat de typische kenmerken zijn van zo’n interieur. We hopen in ieder geval dat je hierdoor wel een beter idee zal krijgen waar je op kan letten.

Moderne woonstijl woonkamer met 2 grijze zitbanken, 2 gele fauteuils en een aantal houten kasten

Interieur keuzes die passen bij een moderne woonstijl

Doordat een moderne woonstijl gevonden kan worden in veel verschillende andere woonstijlen is het dus onduidelijk om precies te kunnen vertellen wat als modern wordt beschouwd. Wel zijn er een aantal keuzes in het interieurdesign die vaak terugkomen binnen verschillende moderne woonstijlen.

Strakke lijnen bij je moderne woonstijl

Een strak interieur wordt ook vaak geassocieerd met een moderne woonstijl. Misschien omdat strakke lijnen vaak worden gezien als “nieuwigheid”. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar we merken wel vaak dat interieurs modern worden genoemd omdat er meubels met strakke lijnen en hoeken zijn gebruikt.

Blijf minimalistisch bij een moderne woonstijl met strakke meubels

Minimalistische interieurs houden niet van onnodige drukte. Snuisterijen en accessoires die niet praktisch zijn vind je niet en minimalistische stijlen zijn qua kleur vaak minder zichtbaar. Deze minimalistische keuzes worden vaak ook gezien binnen een moderne woonstijl. Op een paar uitzonderingen na, zijn de meeste meubels in een moderne woonstijl ook strakker dan wat je tegenkomt bij verschillende andere stijlen. Het onderstel van de gebruikte stoelen bestaan dan ook vaak uit strakke lijnen.

Ook een industriële woonstijl kan modern zijn

Omdat industriële interieurs vaak niet al te kleurrijk zijn, een open uitstraling hebben en vaak weinig accessoires gebruiken, wordt deze stijl vaak verward met een moderne woonstijl. Het zware gebruik van staal en stevige materialen is hier echter niet noodzakelijkerwijs gerelateerd aan moderniteit.

Wil je advies over je moderne interieur?

Wil je advies over je moderne interieur?

Wil je van tevoren advies over je nieuwe moderne huisinrichting? Maak dan een afspraak door op de knop hieronder te klikken!

Maak een afspraak

Andere woonstijlen