Zoeken:

Klassieke woonstijl

Hoe maak je een leefbaar huis in een klassieke woonstijl zonder gedateerd en museumachtig te worden? Klassieke kleuren en meubels vervangen door design en stevige materialen is de kunst van de klassieke woonstijl.

Rijke stoffen, sierlijke vormen en warme kleuren zijn de kenmerken van deze interieurstijl. Fluweel, messing, donkere tinten en spannende combinaties zorgen voor een tijdloze look die niet gaat vervelen. Als je het geluk hebt om in een klassiek gebouw te wonen, zijn de fundamenten al aanwezig, je hoeft alleen maar voor de juiste toevoegingen te zorgen. Maar de stijl is ook goed toe te passen op nieuwbouw.

2 2 zits grijze zitbanken klassieke woonstijl

Wat past er allemaal bij een klassieke woonstijl?

Typische materialen zijn messing, fluweel, zijde, leer, donker hout en marmer. Je maakt ze helemaal modern door onverwachte details toe te voegen. Zo maak je een statement met een strakke okergele fluwelen fauteuil in een verder klassieke ruimte. Meer heeft de klassieke woonstijl niet nodig.

Kleuren voor de klassieke woonstijl

De klassieke woonstijl geeft ook een mysterieus gevoel. Dit komt door het gebruik van donkere, sterke kleuren. Door donkere tinten als grijs, antraciet, zwart en bruin te gebruiken, creëer je een klassieke stijl. Combineer zwaardere tinten met kleuren als bordeaux, marineblauw, smaragdgroen en dieppaars. Deze kleuren zullen nog meer opvallen en de uitstraling versterken door een statement te maken. Maak de look dan af met gouden, zilveren en bronzen accenten.

Je huis opmaken in een klassieke woonstijl

De woonkamer omhelst je zodra je door de deur loopt. Donkere tinten, zachte stoffen en glanzende accessoires geven een huiselijk gevoel en de kamer is zelden volgestopt met klassieke elementen. Een van de keukens die de laatste jaren erg populair is – en stiekem ook klassiek is – is natuurlijk de zwarte keuken. Het is dan ook de perfecte basis om de woonstijl verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld donkergroene tegels in een visgraatpatroon. Maar wie de voorkeur geeft aan een lichter ontwerp, kan ook een klassieke sfeer creëren met een witte keuken met messing details en natuurstenen werkbladen.

Wil je advies over je klassieke interieur?

Wil je advies over je klassieke interieur?

Wil je van tevoren advies over je nieuwe klassieke huisinrichting? Maak dan een afspraak door op de knop hieronder te klikken!

Maak een afspraak

Andere woonstijlen