Zoeken:

Industriële woonstijl

Een industriële woonstijl maakt bij mensen het meeste indruk door het eenvoudige uiterlijk. Met pure, originele en no-nonsense meubels en materialen ziet geen enkele inrichting er hetzelfde uit!

Wat definieert een industriële woonstijl?

Stoer, clean, ruig en robuust: dat zijn de eerste woorden die opkomen als de term ‘industriële woonstijl’ wordt genoemd. Maar zoals bij alle stijlen verschilt de exacte invulling per interieur. Industriële stijl kan al worden bereikt door industriële lampen op te hangen in een huis die verder bijvoorbeeld een moderne woonstijl heeft. Maar de stijl kan ook van plafond tot vloer lopen in effen kleuren als grijs, zwart, groen en blauw of ruwe materialen als beton, staal, glas en hout.

Basistinten van de industriële levensstijl zijn grijs, zwart, bruin, wit, groen en blauw. Maar zacht roze of beige kan ook bij deze stijl. De voorkeur voor staal zorgt er vaak ook voor dat er zilvertinten te vinden zijn.

Industriële woonstijl zwarte hoekbank

Industriële woonstijl in de woonkamer

Robuuste vloeren met brede planken, betonnen look of donker hout in combinatie met minimalistische wanden vormen een goede basis voor een industriële woonstijl. Voeg daarbij een grote bank toe met een lage rug in leer, donker katoen of linnen en leg hiervoor een wollen vloerkleed. Daarnaast kun je de hoek afmaken met een zwarte of houten salontafel in combinatie met metalen lampen. Rekken of ingebouwde kasten zijn een geweldige manier om items uit te stallen. Hang kunstwerken aan de muur, maar beperk het tot een minimum.

Wat voor soort meubilair hoort bij een typische industriële woonstijl?

Vintage stoelen van hout en metaal mogen niet vergeten worden. Deze stoelen combineren stijlvolle functionaliteit met de typerende materialen, hout en metaal. Stellingkasten kunnen ook goed gebruikt worden voor een industriële woonstijl. Zet er bijvoorbeeld glazen potten, planten of vintage items in om hem te personaliseren.

Welke accessoires passen bij de industriële woonstijl?

De basis is belangrijk, maar woonaccessoires kunnen de industriële woonstijl écht laten opvallen. Ga je voor een subtiele sfeer, of juist voor een meer voor de ruige sfeer? Als je weet wat je huis moet uitstralen, kun je gerichter op zoek gaan naar woonaccessoires.

Wil je advies over je industriële interieur?

Wil je advies over je industriële interieur?

Wil je van tevoren advies over je nieuwe industriële huisinrichting? Maak dan een afspraak door op de knop hieronder te klikken!

Maak een afspraak

Andere woonstijlen