Zoeken:

Eetkamer inspiratie

Ontbijt, lunch, brunch en diner. Je eetkamer is de plek om van eten een feestje te maken. Ben je net bezig met het (opnieuw) indelen van je eetkamer? Dan kun je op deze pagina een aantal tips lezen die je helpen met je keuzes.

Waar wordt je eetkamer voor gebruikt?

Denk er van tevoren goed over na waar je eettafel allemaal voor wordt gebruikt. Schuift iedereen in huis pas aan als er eten op tafel staat? Of is de eettafel een werk-, studeer-, lees- en opbergruimte? Het is verstandig om deze activiteiten mee te nemen in je ontwerp. Is er genoeg ruimte voor iedereen om rond te hangen, boeken te lezen en spelletjes te spelen? Zorg in ieder geval dat er voldoende zitplaatsen zijn voor iedereen om mee te doen.

Eetkamer inspiratie houten eettafel

Kies een passende eettafel in je eetkamer

Rond, ovaal, vierkant of rechthoekig, eettafels zijn er in alle soorten en maten. Om de vorm te bepalen, kijk je eerst naar de vormen binnenin de rest van de eetkamer. Is dit langwerpig? De rechthoekige eettafel is je ideale partner. Ronde tafels daarentegen staan ​​prachtig in kleine(re) interieurs. Let op de grootte van de tafel. Met één kant van de tafel tegen de muur raak je altijd plek kwijt voor een stoel.

Is de eettafel van hout? Leuk, maar niet per sé nodig. Er is veel keuze in materialen. Laat je ogen bijvoorbeeld vallen op een Lamulux tafel. Dit is een kindveilig materiaal, is krasvrij en je hoeft geen onderzetters te gebruiken.

Zorg voor comfortabele eetkamerstoelen

Hoe groot of klein je huis ook is, een eettafel kan niet zonder zijn metgezel: een set mooie eetkamerstoelen. Omring de tafel met kleurrijke modellen, of kies één type stoel voor een rustiger palet. Voor extra comfort is een stoel met armleuningen ideaal. Wil je groot en comfortabel zijn? Met een eetkamerbank aan de zijkant van de tafel heb je altijd voldoende ruimte voor (onvoorziene) gasten.

Maak je eetkamer af met goede verlichting

Is je eetkamer een plek om te eten bij kaarslicht, of een plek om de krant te lezen, spelletjes te spelen of zelfs te werken? Waar alles samenkomt, is goede verlichting van cruciaal belang. Zorg er daarom voor dat je passende lampen hangt boven je eettafel die de eetkamer voldoende verlichten om al je activiteiten uit te kunnen voeren.

Wil je advies over je eetkamer interieur?

Wil je advies over je eetkamer interieur?

Wil je van tevoren advies over je nieuwe eetkamer inrichting? Maak dan een afspraak door op de knop hieronder te klikken!

Maak een afspraak

Bekijk ook