Zoeken:

Woonkamer inspiratie

De woonkamer is de leefruimte van het huis waar je vaak zit, daarom is het belangrijk om deze ruimte te voorzien van sfeervolle en functionele meubels. Kijk eens naar je levensstijl, met wie je samenwoont en wat je wilt doen in je woonkamer. Stel ook een verlanglijstje op voor jezelf zodat je later precies weer kunt zien wat je moet hebben.

De sfeer in je woonkamer is helemaal persoonlijk, maar je kunt het ook op je verlanglijstje zetten. Ben je fan van een bepaalde stijl en weet je al wat je wilt? Dan kun je snel aan de slag om meubels van die woonstijl te kopen.

Als je het nog niet weet, kun je bijvoorbeeld een moodboard maken om je interieurstijl te achterhalen. Je hebt zo een moodboard gemaakt van veel tijdschriftknipsels die je hebt verzameld. Nog veel makkelijker is het om pins op te slaan in je Pinterest account, zodat je alles waar je interesse in hebt later weer terug kunt vinden.

Woonkamer inspiratie 2 zitbanken grijs

Kies de juiste kleuren voor je woonkamer

De juiste kleur is hetgeen wat bij je woonkamer past. Door kleuren kan een woonkamer zich groter of kleiner voor doen dan het daadwerkelijk is. Daarom is het erg belangrijk om een ​​kleur te kiezen die de dominantie van de kamer benadrukt. Goede verlichting is natuurlijk een optie als er niet genoeg licht in de ruimte is, maar ook lichte kleuren zijn belangrijk.

Veel kleuren hebben hun eigen betekenis. Als je bijvoorbeeld een rustieke en rustige woonkamer wilt en je verft de muren rood, dan is dat totaal tegenstrijdig. Kies een kleur die past bij de sfeer die je in de kamer wilt creëren en pas deze toe op de stoffen en materialen van je meubels. Hierna kun je een kleur kiezen die de uitstraling van je woonkamer accentueert.

Gebruik een accentkleur in je woonkamer

Wil je wat kleur toevoegen aan je interieur zonder te overdonderend te zijn? Accentkleuren zijn een perfecte keuze. Kies één basiskleur voor je woonkamer en kies een tweede kleur die je terugbrengt in accessoires. Dit kan in alle woonaccessoires terugkomen, van wanddecoratie tot vazen en kandelaren.

Een accentkleur is een kleur die contrasteert met de basiskleur en daardoor opvalt. Dit hoeft geen felle of opvallende kleur te zijn, want hij valt al op doordat het tegenstrijdig is met de basiskleur.

Overweeg ook eens om neutrale kleuren te gebruiken

Neutrale kleuren kunnen een woonkamer een luxe, huiselijke sfeer geven zonder saai te zijn. Als je de hele woonkamer in dezelfde kleur inricht, kan het een wat dof gevoel geven. Door verschillende neutrale tinten te combineren, zorg je voor een luxe uitstraling en eenheid. Bovendien zijn neutrale kleuren tijdloos en aantrekkelijk.

Neutrale kleuren zijn gemakkelijk te combineren, dus als je een meer opvallende kleur in huis wilt, kun je deze eenvoudig toevoegen door accessoires te kiezen. Als je na verloop van tijd verveeld raakt van gekleurde accessoires, kun je deze gemakkelijk vervangen door neutrale kleuren.

Wil je advies over je woonkamer interieur?

Wil je advies over je woonkamer interieur?

Wil je van tevoren advies over je nieuwe woonkamer inrichting? Maak dan een afspraak door op de knop hieronder te klikken!

Maak een afspraak

Bekijk ook