Zoeken:

Landelijke woonstijl

Het woord “natuurlijk” past perfect bij de landelijke woonstijl. Basismaterialen zoals linnen, hout en riet kunnen op zichzelf staan. Ze hebben geen decoratie nodig, ze zijn uit zichzelf gewoon mooi. Waardoor deze stijl zich onderscheidt van andere woonstijlen.

Wat definieert een landelijke woonstijl?

Natuurlijke materialen domineren in een landelijke woonstijl. Ze zorgen voor sfeer, warmte, stoerheid en een zekere nuchterheid. Grote, overzichtelijke meubels geven het interieur karakter en bieden volop mogelijkheden om hier en daar een design of vintage gevoel toe te voegen.

Veel voorkomende meubelmaterialen in een landelijke woonstijl zijn onbehandeld hout, rotan en riet. Alles zonder al te veel complexiteiten waardoor het eenvoudige ontwerp het materiaal laat spreken. Vind een balans tussen kleuren, vormen en lijnen, zoek naar contrasten tussen open en gesloten, zodat de landelijke woonstijl nooit saai wordt.

Andere natuurlijke materialen die vaak worden gebruikt in een landelijke woonstijl zijn wol, katoen, linnen en beton. Stevig, stoer, wat je ziet is wat je krijgt, precies wat een landelijk interieur nodig heeft. Materialen als marmer en travertijn hebben hierbij ook een comeback gemaakt.

Landelijke woonstijl eettafel en eetkamerstoelen

Kleur in een landelijke woonstijl

De kleuren die je over het algemeen het meest ziet zijn wit, beige en aardetinten. Is wit nog te wit en ben je op zoek naar een natuurlijke kleur die ook nog eens past bij de landelijke woonstijl? Zachte geel- en bruintinten zoals honing, oker en goud geven warmte en vullen hout, taupe en messing ook goed aan. Deze kleuren vallen niet al te veel op en zitten daardoor ook niet in de weg waardoor ze perfect passen bij de rustieke sfeer.

Puur naturel is ook goed te combineren met blauw. Van puur marine en zeewater blauw tot groenachtig blauw. Om je interieur helemaal af te maken moet je niet de kamerplanten vergeten!

Welke meubels passen goed bij een landelijke woonstijl?

De rustieke woonkamer heeft een rustige basis en wordt gedomineerd door een grote bank, wandkast of opvallende hanglamp. Ga je voor pastelkleuren en natuurlijke materialen, dan kun je hierbij echt voor grote meubels gaan. Grote gebaren zijn ook welkom in kleinere woonkamers.

Liefhebbers van rustieke interieurs zetten eetkamers vaak hoog op hun prioriteiten lijst. Een grote keuken met een hele grote eettafel past net als bij een robuuste woonstijl hier ook heel goed bij, maar je kunt nog steeds de rustieke sfeer in een kleinere keuken nabootsen. Een typische landelijke keuken heeft rekken aan de wand, kasten, een groot fornuis en een werkblad. Je mooiste keukenspullen etaleer je op planken boven het aanrecht. Toegankelijk en praktisch.

Wil je advies over je landelijke interieur?

Wil je advies over je landelijke interieur?

Wil je van tevoren advies over je nieuwe landelijke huisinrichting? Maak dan een afspraak door op de knop hieronder te klikken!

Maak een afspraak

Andere woonstijlen